VanEck спрогнозував ціну біткоїна зросте до 2050 року

Аналітична компанія VanEck зробила сміливий прогноз, заявивши, що до 2050 року ціна одного біткоїна може досягти $52,38 мільйона. Згідно з даними CoinMarketCap, на момент написання новини 26 липня, флагман ринку торгується у межах $66,963 при ринковій капіталізації $1,3 трлн — приріст склав 4,3%. Трейдери оформили добові торгові угоди на суму $35,3 млрд, а частка біткоїна на ринку зросла до 55,2%.

Bitcoin як ключова глобальна валюта

За даними VanEck, Bitcoin може стати ключовою глобальною валютою і значущим резервним активом до 2050 року. Потенціал монети базується на зниженні довіри до поточних резервних активів та розв’язанню проблем масштабованості мережі Біткоїн через нові рішення Layer-2 (L2).

Прогнозується, що блокчейн біткоїна зможе обробляти 10% міжнародної торгівлі та 5% внутрішньої торгівлі до 2050 року. Це призведе до того, що центральні банки будуть тримати 2,5% своїх активів у BTC. На основі глобального зростання та попиту на біткоїн потенційна ціна може скласти $2,9 мільйона за один BTC, з ринковою капіталізацією в $61 трильйон. Додатково, рішення Bitcoin L2 можуть бути оцінені в $7,6 трильйона, що становить приблизно 12% від загальної вартості BTC.

Майбутня роль Bitcoin

Зміна міжнародної монетарної системи може значно розширити роль Bitcoin. Якщо він буде широко прийнятий для міжнародної торгівлі та як резервний актив центральних банків, його ціна може зрости до $2,9 мільйона до 2050 року. Це підвищить корисність біткоїна та збільшить попит, роблячи його основою глобальної фінансової системи. Проте, ці прогнози залежать від розв’язання проблем масштабованості та збереження основних принципів Bitcoin, що забезпечують його стабільність та довіру.

Раніше Біткоїн різко обвалився до $66,000 після заяви Байдена.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій