ШІ чи криптовалюта — експерт відмітив зменшення зацікавленості в крипторинку

Ювей Янг, провідний спеціаліст компанії BIT Mining Limited, надав висновок про зміну інвестиційних уподобань з криптовалютного ринку на галузь штучного інтелекту (ШІ), повідомляє The Block за його словами.

Зміщення інтересів інвесторів: чому штучний інтелект витісняє крипторинок

За словами Ювея Янга, учасники фондового ринку реагують на кожну новину з галузі штучного інтелекту, розглядаючи їх як сигнал для покупки акцій. Цей підвищений попит на активи ШІ зробив криптовалютний ринок менш привабливим, на думку аналітика.

Янг зауважив, що основні інвестиції спрямовуються в галузь штучного інтелекту, тоді як криптоіндустрія не може досягти значного прогресу. Він прогнозує, що більшість криптоактивів буде торгуватися у вузькому ціновому діапазоні найближчим часом, що свідчить про низьку волатильність. Згідно з експертом, ринок може пережити значний зріст цін лише після серйозних турбулентностей.

Інший криптоексперт, Хуан Леон з Bitwise Asset Management, прогнозує, що ринок криптоактивів і штучного інтелекту зростатиме до $20 трлн до 2030 року. Він підкреслює, що ці дві галузі взаємопов’язані й будуть подальше зміцнювати свій взаємозв’язок. Прогноз Леона майже збігається з оцінкою агентства PricewaterhouseCoopers (PwC), яке прогнозує, що штучний інтелект і криптоіндустрія додадуть $15,7 трлн і $1,8 трлн відповідно до світової економіки до 2030 року.

Від майнінгу до штучного інтелекту: технологічні зрушення у криптосфері

За даними джерела, змагання за перевагу у сфері штучного інтелекту може призвести до дефіциту центрів обробки даних, відеочіпів і електроенергії. Це викликає інтерес у деяких біткоїн-майнерів до нових напрямків розвитку, зокрема в області штучного інтелекту.

Раніше згадувалося, що компанія біткоїн-майнерів Core Scientific уклала угоду з CoreWave, спеціалізованою на технологіях ШІ, яка також має на меті диверсифікацію ризиків. Схожим чином діють компанії Hut 8 і IREN.

Також у повідомленні зазначається, що трейдери все частіше використовують штучний інтелект для торгівлі криптоактивами. За словами глави Nuklai Йохема Хербера, автоматизація за допомогою ШІ значно покращить операції з проєктами децентралізованого фінансування (DeFi) і DAO протягом наступних десяти років.

Експерти Elliptic також відзначили, що деякі кримінальні елементи використовують штучний інтелект для шахрайства з криптовалютою.

Раніше на конференції WWDC 2024 підтверджено ранні чутки про співпрацю Apple з компаніями штучного інтелекту для інтеграції їхніх мовних моделей в iPhone та інші пристрої.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій