Gemini Live: новий голосовий помічник від Google, який не вміє замовкати

Компанія Google презентувала новий голосовий інтерфейс Gemini Live разом із серією смартфонів Pixel 9. Ця технологія дозволяє користувачам спілкуватися з віртуальним помічником у реальному часі, схожим чином, як це робить ChatGPT. Gemini Live значно спрощує та прискорює пошук інформації, але має свої недоліки.

Переваги та недоліки Gemini Live відзначено користувачами

Користувачі відзначають, що помічник може говорити без зупинки, що часом нагадує розмову з дитиною, яка не вміє розпізнавати невербальні сигнали. Наприклад, Алекс Кранц, заступник редактора The Verge, зазначив, що іноді відчував дискомфорт від необхідності переривати помічника, який, хоч і звучить людяно, але часто буває занадто багатослівним.

Gemini Live поки що функціонує лише англійською мовою та не підтримує такі функції, як шепіт або вигуки, що надає мовленню дещо апатичний характер. Крім того, асистент схильний до «галюцинацій», видаючи неактуальну або неправдиву інформацію. Джуліан Чоккатту з Wired зазначив, що помічник може рекомендувати заклади, які вже давно закриті, або взагалі ніколи не існували.

Доступність та можливості для розвитку

Окрім цього, Gemini Live поки що не інтегрований із зовнішніми сервісами, такими як YouTube Music, і не може відтворювати музику або виконувати інші подібні команди. Проте він добре запам’ятовує контекст попередніх розмов, що є перевагою.

Google поступово розповсюджує новий режим серед користувачів Android-смартфонів, доступний за підпискою Gemini Advanced за $19,99 на місяць. Власники Pixel 9 Pro отримають цей сервіс на 12 місяців безплатно. У найближчі тижні очікується підтримка інших мов і сумісність з iOS.

Раніше OpenAI випустила нову доступну модель штучного інтелекту GPT-4o.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій