Артур Хейс прогнозує найгірший сценарій для Біткоїна — що чекає криптовалюту

Відомий криптоексперт Артур Хейс, співзасновник та колишній генеральний директор BitMEX, висловив песимістичний прогноз щодо майбутнього Біткоїна. Згідно з його оцінками, найбільший криптовалютний актив у світі може знизитися до позначки $50 000. Це відбувається на фоні загального макроекономічного тиску та зростання прибутковості облігацій.

Песимістичні прогнози на тлі макроекономічного тиску

У своїй останній статті під назвою «Часи буму… затримуються» Хейс зазначив, що Біткоїн вже опустився нижче $56 000, продовжуючи свій низхідний тренд. За його словами, альткоїни можуть зазнати ще більших втрат. Зокрема, ситуація на ринку облігацій США викликає занепокоєння через зростання дохідності 10-річних казначейських облігацій до 5%. Це, в свою чергу, стало причиною 10% корекції на фондовому ринку і посилило побоювання щодо банкрутства регіональних банків.

Можливі шляхи стабілізації ринку

Хоча Хейс і дотримується ведмежого прогнозу, він сам зберігає довгу позицію в BTC та деяких надійних альткоїнах. При цьому він підкреслює, що уникає використання кредитного плеча. Хейс вважає, що наприкінці вересня можуть розпочатися значні інтервенції на ринку, які можуть стабілізувати ситуацію і потенційно підвищити ціну Біткоїна.

Окрім того, він акцентує увагу на можливості накопичення «shitcoin-проєктів» — альткоїнів, які зараз продаються за зниженими цінами. При цьому Хейс визнає, що короткострокові ринкові рухи є непередбачуваними.

Хейс вважає, що в довгостроковій перспективі центральні банки знову вдаватимуться до друку грошей для подолання економічних проблем. Це може стати «бичачим» фактором для Біткоїна та інших ризикових активів.

Що чекати у вересні 2024

Вересень наразі виявився «ведмежим» місяцем не лише для криптовалют, але й для всіх класів активів. Однак аналітики з QCP Capital вважають, що жовтень може продемонструвати сильну бичачу сезонність. Історично, Біткоїн показує позитивну прибутковість у цьому місяці, з середнім приростом у 22,9%.

Ця закономірність може стати рушійною силою для покупок колів на ринку волатильності. Якщо сезонна тенденція збережеться й цього року, накопичення активів під час вересневого падіння і отримання прибутку в жовтні може стати стратегічним кроком для інвесторів.

Раніше стало відомо, що Біткоїн впав нижче $60,000 – ринок переживає турбулентність.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій