Trends

Ілон Маск про штучний інтелект: не змушуйте його брехати

Під час свого останнього публічного виступу глава SpaceX Ілон Маск відповідав на широкий спектр запитань, включаючи роздуми про штучний інтелект і його вплив на майбутнє людства.

Біологічний інтелект відступає на користь цифровому — шо це означає для людства

Технологічний магнат висловив думку, що частка біологічного інтелекту “зменшується з кожним місяцем” і “врешті-решт вона стане менш як 1%”. За словами Маска, в майбутньому біологічний інтелект, швидше за все, виконуватиме роль “підтримки або буфера інтелекту”, тоді як більшість інтелекту, що домінує на Землі, буде мати цифровий характер. Щодо того, які завдання залишаться для людей у такому сценарії, Маск визнає, що це питання відкрите. Однак він впевнений, що штучний інтелект буде корисним для людства і вже давно думав про його безпеку.

Як забезпечити, щоб ШІ сприяв розвитку людства

Ілон Маск підкреслив, що людство не бажає “жорсткого” штучного інтелекту, тому надзвичайно важливо, щоб ШІ був максимально допитливим і шукав правду. Щоб це було досягнуто, ШІ повинен бути навчений говорити правду, навіть якщо це не завжди політично коректно, зауважив підприємець. Тільки в цьому випадку, вважає Маск, ШІ зможе сприяти розвитку людської цивілізації в майбутньому.

Маск звернувся до фільму “2001: Космічна одіссея”, створеного за сценарієм відомого письменника-фантаста Артура Кларка. У цьому фільмі штучний інтелект Хел вбив весь екіпаж астронавтів на космічному кораблі, що сталося через те, що Хел був змушений брехати, на думку Ілона Маска.

Не змушуйте ШІ брехати

Це не перший раз за останні два роки, коли Маск висловлював необхідність створення правдивого ШІ, а не “політкоректного”. Він вважає, що нинішня тенденція у створенні ШІ, як, наприклад, ChatGPT від OpenAI, спрямована саме на це. Щоб протистояти цьому тренду, Маск створив власний стартап xAI та чат-бота Grok, який вже інтегрований в X.

Раніше технологічний магнат Ілон Маск опублікував у Твіттері послідовність чисел, яку можна розглядати як прогноз ціни біткоїна. Ця послідовність Маска збіглася з деякими майбутніми цінами на BTC, зокрема $58,940.52.

One Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button