Tech

Відтік капіталу з сектору спотових біткоїн-ETF побив рекорд: $563,7 млн

Story Highlights
  • Knowledge is power
  • The Future Of Possible
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Tip of the day: That man again
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Spieth in danger of missing cut

Протягом останніх п’яти днів спостерігається відтік капіталу зі спотових біткоїн-ETF. Це переважно зумовлено тим, що учасники торгів перенесли свою увагу з високоризикових активів на більш консервативні фінансові інструменти.

Криптовалютний ринок розпочав черговий торговий місяць

Хоча, на перший погляд, ці цифри можуть здатися катастрофічними, Нейт Герачі, президент ETF Store, поспішив применшити їх серйозність. Він вказав на той факт, що ETF BlackRock, наприклад, з початку року залучив понад $15 млрд. Для порівняння, золоті ETF зафіксували мільярдні відтоки цього року, попри те, що золото зросло на 16%.

У середу агентство Bloomberg повідомило, що біткоїн-ETF почали демонструвати ознаки стресу зі значними дисконтами до вартості базового активу. Однак такі зміщення все ще можуть відбуватися при високому рівні волатильності. На момент написання матеріалу біткоїн торгується на рівні $57 906, згідно з даними CoinGecko.

Причини відтоку капіталу

Початок звівся до напружених геополітичних умов, що підштовхнули інвесторів до мінімізації ризиків. Вони відмовилися від високоризикових активів, зосередившись на диверсифікації через збільшення вкладень в американську валюту, казначейські облігації США та дорогоцінні метали. Подекуди також зазначається нестабільний старт спотових криптовалютних ETF у Гонконзі.

У п’ятницю, 30 квітня, на місцевому ринку з’явилося 6 галузевих фондів, які за перший торговий день привернули трохи понад $11 млн інвестицій. Це значно відстало від очікуваних $100 млн. Хоча таку ситуацію не можна назвати катастрофічним провалом, але й успіхом вона не вважається.

Також у четвер відбулося засідання Федеральної резервної системи, під час якого Джером Пауелл заявив, що регулятор не планує найближчим часом послаблювати монетарну політику. Це додатково підсилило тиск на криптосегмент.

Related Articles

One Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button