Новини

Чи змінилися умови в бронюванні айтівців у новому законі про мобілізацію: пояснення юристів

У зв’язку із прийняттям закону про мобілізацію, що набуде чинності з 18 травня, виникла необхідність уточнити, чи будуть внесені зміни у процес бронювання працівників, зокрема, спеціалістів у сфері ІТ.

Бронювання проживання для IT-спеціалістів у зв’язку з введенням закону про мобілізацію

Загалом, компанія може мати можливість забронювати проживання для своїх працівників за певних умов. Для цього необхідно мати статус критично важливого підприємства для економіки, що щороку підтверджується, і відповідати трьом з семи встановлених критеріїв. Бронювання доступне лише для штатних працівників, які мають актуальні військово-облікові документи та недефіцитні військово-облікові спеціальності. Крім того, компанія може забронювати проживання для 50% своїх військовозобов’язаних працівників. За даними DOU, наразі понад 4050 співробітників IT-компаній мають актуальні бронювання, і ще близько 1300 очікують на рішення, включаючи тих, хто подав запит на перебронювання.

Динаміка бронювання житла для IT-спеціалістів після введення закону про мобілізацію

Процедура бронювання для IT-спеціалістів залишається активною, хоча термін очікування рішення трохи збільшився через велике навантаження на Генеральний штаб і Мінекономіки, зауважують у відомстві. Згідно з висновком юриста Нестора Швеця, новий закон не призведе до зростання кількості заброньованих фахівців у сфері IT, оскільки система бронювання мало ефективна ще й до прийняття цього закону.

Раніше в Україні стартував новий сервіс — електронний кабінет для постраждалих. Ця ініціатива призначена для співробітників Міністерства внутрішніх справ та його підрозділів.

One Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button