В Україні вперше запустили 5G: поки в тестовому режимі

В Україні вперше запустили 5G у тестовому режимі завдяки міжнародному мобільному оператору Vodafone. З посилання на проєкт Styler та віцепрем’єр-міністра з питань цифрової інформації Михайла Федорова.

Що відомо про 5G в Україні – наразі тестування

Інноваційний центр “Промприлад” в Івано-Франківську, офіс Vodafone у Києві та офіс Nokia в Гельсінкі провели відеозв’язок за допомогою 5G, перевіряючи якість з’єднання. “Все працює”, – повідомив Михайло Федоров.

Наразі 5G мережа функціонує в більш ніж 90 країнах світу. Європейський Союз планує забезпечити покриття 5G у кожному населеному пункті та основних транспортних шляхах до 2025 року.

Розвиток мобільного зв’язку в Україні

У вересні 2023 року Михайло Федоров оголосив про пілотний запуск 5G в Україні, запланований на 2024 рік. Технологія 5G має численні переваги й відкриває нові можливості як для цивільного, так і для військового застосування.

Завдяки високій пропускній здатності 5G можна в режимі реального часу керувати транспортом, проводити детальний аналіз погодних умов і координувати роботу тисяч транспортних засобів. Це лише частина можливих застосувань нової технології.

Однак, розширення функціональності інтернету також підвищує залежність різних галузей економіки від його безперервної роботи. Це особливо актуально для підприємств критичної інфраструктури.

Нещодавно стало відомо, що Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроєкт №10265, що передбачає створення єдиної роумінгової зони з Європейським Союзом. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій