У Китаї створили чат-бот на базі особистості Сі Цзіньпіна – для кого він

Однією з цікавих характеристик чат-ботів є те, що вони можуть створюватися не тільки на основі наукових даних, книг та статей, але й на основі текстів, які залишає конкретна людина. Наприклад, спілкування з цифровими копіями знаменитостей стає все більш популярним у всьому світі, а в Китаї набуває популярності послуга віртуального клонування померлих людей.

Метод “клонування” через штучний інтелект: імітація стилю та звичок

Суть такого “клонування” полягає в тому, щоб завантажити в систему штучного інтелекту тексти, створені людиною раніше. Алгоритми аналізують стиль написання, особливості та звички автора, а потім імітують їх. Таким чином, звертаючись до ШІ, ви отримуватимете відповіді у тому ж стилі, який був би притаманний цій людині. Для навчання зазвичай використовують листування в соцмережах, але у випадку з головним китайським комуністом використовували його численні книги.

Штучний інтелект вивчає та імітує політичну філософію китайського лідера

Схоже, що Сі Цзіньпін, як і багато інших політиків, активно пише книги, статті та буклети, що часто мають пропагандистський характер і просувають його ідеї. Ці тексти були використані для навчання штучного інтелекту. Його політична філософія, відома як “Думка Сі Цзіньпіна”, складається з 12 книг, які навчають ШІ його поглядам. Звичайно, ця технологія наразі використовується лише у дослідницькому центрі, але з часом може стати доступною для широкого використання.

Популярність і вплив філософії Сі Цзіньпіна в китайському суспільстві

Цей крок відбувається в контексті активних зусиль китайських чиновників, які просувають філософію Сі Цзіньпіна. За словами ЗМІ, його книги стають популярними на книжкових ярмарках, а новинні додатки, такі як Tencent і Netease, резервують місця для публікацій з офіційних державних ЗМІ, в яких часто згадується президент країни. Навіть діти змушені вивчати його політичну філософію, що свідчить про широкий вплив його ідей. Це вказує на потенційне використання чат-бота і там.

В Китаї основні західні моделі штучного інтелекту не доступні через вимоги партії щодо збереження соціалістичних цінностей та контролю за вмістом. Тому вітчизняні компанії активно розвивають свої чат-боти, але з обмеженою свободою висловлювання і неврахуванням історичних подій, які можуть потенційно підривати державну владу.

Раніше стало відомо, що майбутня версія нейромережі GPT-5 матиме потужність, яка перевершуватиме попередню модель GPT-4 у десятки разів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій