Tesla розпочне виробництво гуманоїдних роботів у 2024 році

Відомий підприємець і засновник Tesla, Ілон Маск оголосив про наміри компанії почати виробництво гуманоїдних роботів вже наступного року. Цей крок є частиною стратегії Tesla щодо розширення своїх технологічних можливостей і введення нових продуктів на ринок.

Перспективи та конкуренція

Маск повідомив у своїй соціальній мережі X (раніше відомій як Twitter), що роботи під назвою Optimus спочатку використовуватимуться на заводах Tesla, а їх продаж розпочнеться у 2026 році. Маск зазначив, що Tesla матиме “по-справжньому корисні роботи-гуманоїди” у невеликих обсягах виробництва для внутрішнього використання Tesla у 2024 році й сподівається на великомасштабне виробництво для інших компаній у 2026 році.

Інші компанії, такі як Honda і Boston Dynamics, також працюють над розробкою своїх роботів-гуманоїдів, що створює конкурентне середовище для Tesla. Маск заявляв раніше, що Optimus буде готовий до використання на заводах Tesla до кінця цього року, а його вартість при масовому виробництві становитиме менш як 20 000 доларів за одиницю.

Вплив на ринок і фінансові результати

Це оголошення було зроблено за день до того, як Tesla мала опублікувати свої останні фінансові результати. Акції компанії завершили торгову сесію понеділка на Волл-стріт зростанням більш ніж на 5%. Маск відомий своїми амбітними термінами для своїх компаній, яких він не завжди дотримується. Наприклад, у 2019 році він заявив, що “дуже впевнений”, що у Tesla з’являться на дорогах безпілотні таксі до наступного року. Проте, раніше цього року Маск заявив, що довгоочікуване роботаксі буде представлено 8 серпня, але потім захід був перенесений на жовтень.

Раніше робот-держслужбовець у Кореї впав зі сходів – трагедія чи технічна несправність.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій