Генеральний директор OpenAI поділився подробицями про GPT-5: що очікувати

Майбутня версія нейромережі GPT-5 матиме потужність, яка перевершуватиме попередню модель GPT-4 у десятки разів.

Сем Альтман анонсував GPT-5: нова модель стане революційною в ШІ

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман офіційно анонсував GPT-5 на конференції Microsoft. Він зазначив, що GPT-5 стане справжнім проривом у сфері великих мовних моделей (LLM) штучного інтелекту.

Альтман запевнив, що нова модель буде в 30 разів потужніша за GPT-4, зокрема, за точністю та швидкістю відповідей. На представленому слайді GPT-3 було зображено акулою, GPT-4 — косаткою, а GPT-5 — горбатим китом.

Очікується, що GPT-5 з’явиться вже в найближчі місяці.

GPT-5 стане «віртуальним мозком» і матиме унікальні можливості

Альтман поділився, що нова модель матиме значно глибші можливості мислення порівняно з попередніми версіями та працюватиме як «віртуальний мозок». Однак додаткові деталі поки не розкриваються.

Він також зазначив, що вони досліджують можливість створення базової моделі, яка в окремих випадках могла б демонструвати глибші мисленнєві здібності. Альтман додав, що вони можуть розробляти різні моделі, хоча користувачі можуть не звертати уваги на відмінності між ними, і що компанія все ще шукає шляхи для виходу цих продуктів на ринок.

Альтман також додав, що GPT-5 може отримати нову «особливу» назву при випуску, зважаючи на його унікальні можливості порівняно з попередніми версіями від GPT-1 до GPT-4.

Версія GPT-4o – оновлення для всіх

В середині травня OpenAI провела захід Spring Update, який транслювався наживо на YouTube. Компанія представила подробиці оновлення ChatGPT до версії GPT-4o. Найприємніше те, що тепер GPT-4o доступний користувачам безплатно.

Компанія повідомила, що GPT-4o буде працювати аналогічно GPT-4, але значно швидше. GPT-4o також додає нову технологію в голосовий режим, де користувачі можуть використовувати мікрофони для спілкування з ChatGPT.

Крім того, ChatGPT отримав функцію «пам’яті». Це оновлення від OpenAI є важливим кроком у розвитку можливостей штучного інтелекту, що дозволить йому бути більш персоналізованим.

Детальніше про GPT-4o ми писали в попередньому матеріалі.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій