Google Таблиці представили нову функцію — детально як скористатися

The Verge повідомляє, що Google Sheets тепер здатний надсилати сповіщення про зміни в документі, який користувач може редагувати. Ось детальний опис цієї функції та принцип її роботи.

Нові можливості Google Sheets: умовні сповіщення для зручного відстеження змін

Google Sheets отримав нову функцію під назвою «умовні сповіщення». Вона дозволяє користувачам отримувати електронні повідомлення про будь-які зміни в таблиці, до якої вони мають доступ для редагування. Сповіщення можуть бути налаштовані для надсилання при зміні значень у стовпці або певному діапазоні клітинок.

Також можна налаштувати сповіщення для інших учасників проєкту, що сприятиме спільній роботі. У повідомленні від Google буде зазначено, хто саме вніс зміни.

Як протестувати

  1. Зайдіть у Google Таблиці та відкрийте потрібну електронну таблицю.
  2. Клацніть на “Інструменти” > “Умовні сповіщення” > “Додати правило”.
  3. Назвіть правило за бажанням, якщо потрібно.
  4. Виберіть стовпець або діапазон клітинок, за якими бажаєте отримувати сповіщення.
  5. Додайте електронні адреси, на які потрібно надсилати сповіщення про зміни.

Оновлення вже почали отримувати деякі користувачі облікових записів Workspace Business, Enterprise або Education, тоді як безплатні особисті облікові записи не отримають цих оновлень.

Раніше було опубліковано, що Google постійно працює над безпекою смартфонів, випускаючи оновлення з виправленнями. Проте, захист від зовнішніх небезпек, які можуть виникнути в реальному світі, залишається проблемою. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій