Другий пацієнт Neuralink грає у відеоігри за допомогою сили думки

Компанія Neuralink, заснована Ілоном Маском, повідомила про значний прогрес у своїх розробках мозкових імплантатів. Днями стало відомо, що Алекс, друга людина, якій вживили пристрій Neuralink, зміг використовувати його для керування цифровими пристроями лише за допомогою думок.

Другий пацієнт Neuralink демонструє разючі результати

Операція пройшла успішно в Неврологічному інституті Барроу (штат Аризона). Уже наступного дня Алекса виписали з лікарні, і його відновлення пройшло гладко. Пристрій Link дозволив Алексу за кілька хвилин навчитися керувати курсором на екрані комп’ютера, а за кілька годин він досягнув максимальної швидкості й точності у грі Webgrid, де потрібно швидко натискати на цілі на сітці. Це досягнення було виміряно у бітах за секунду (BPS).

Алекс також використовував Link для гри в популярний шутер Counter-Strike 2, демонструючи високий рівень реакції та точності, що свідчить про великий потенціал технології Neuralink для паралізованих людей. До травми хребта Алекс працював автомобільним техніком, і зараз завдяки Neuralink він зміг реалізувати свою мрію проєктувати 3D-об’єкти. На другий день використання Link він створив спеціальне кріплення для свого зарядного пристрою, використовуючи програму CAD Fusion 360, і надрукував його на 3D-принтері.

Neuralink: нові можливості для паралізованих людей

Neuralink, створена у 2016 році, займається розробкою нейроінтерфейсу, який дозволить людині взаємодіяти з машинами за допомогою думок. Технологія має потенціал для допомоги людям з ураженнями нервової системи, надаючи їм можливість подолати фізичні обмеження, рухатися після травм хребта та навіть спілкуватися за допомогою думок.

Попри успіхи, компанія продовжує працювати над вдосконаленням своєї технології, що може змінити життя мільйонів людей.

Раніше ми писали про переваги та недоліки життя з мозковим чіпом – досвід першого користувача Neuralink.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій