Canon розробила нову технологію для переробки чорного пластику

Зазвичай сортувальні системи на відновлювальних підприємствах не вміють обробляти чорний пластик, що змушує його викидати або спалювати. Canon розробив систему, яка використовує лазерні технології та системи відстеження для ідентифікації та сортування пластикових відходів на конвеєрній стрічці незалежно від їхнього кольору, повідомляє New Atlas.

Технологія Canon для сортування пластику незалежно від його кольору: від перешкоди до прогресу

У багатьох містах вимагається, щоб чорний пластик не кидали у контейнери для роздільного сортування сміття, а викидали разом зі звичайними побутовими відходами, які потім спалюються.

Причина в тому, що сортувальні машини на переробних заводах не можуть розпізнати чорний пластик через його непрозорість для видимого світла. Це призводить до того, що датчики не можуть виявити цей матеріал, і він потрапляє в неправильну категорію відходів. Canon, відомий своїми технологіями в області обробки зображень і принтерів, виходить на ринок перероблення зі своєю новою серією сортувальних машин TR.

Першою у лінійці стала модель Canon TR-S1510, яка використовує раманівську спектроскопію для сканування пластикових відходів лазерами на швидкому конвеєрі. Однак для ефективної обробки чорного пластику цього недостатньо через його слабке відбивання світла. Тому Canon додав власне обладнання для високоточної ідентифікації типу пластику, включаючи цифровий сканер, який дозволяє розпізнавати матеріал незалежно від його кольору.

Canon змінює підхід до перероблювання матеріалів

Нова система від Canon дозволяє ідентифікувати чорні пластикові деталі, які раніше було складно розпізнати за допомогою традиційного ближньоінфрачервоного методу, навіть якщо вони змішані з іншими кольорами.

Ця технологія має потенціал значно збільшити обсяг перероблювання пластику і зменшити кількість відходів, які підлягають спалюванню. Установка розміром 3,0×4,3×2,2 метра здатна ідентифікувати, сортувати та розділяти фрагменти пластику розміром від 15 до 50 мм зі швидкістю 166 штук на секунду. Це означає, що система здатна переробляти до 1 тонни пластику за годину. Конвеєрна стрічка рухається зі швидкістю 1,5 метра на секунду.

Canon вже приймає замовлення на свою нову модель TR-S1510 в Японії. Чи буде вона доступна в інших країнах, наразі невідомо.

Раніше група супермаркетів Tesco впроваджує інноваційний підхід: використовує лазери для розмітки інформації на авокадо.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій