БПЛА Королева Шершнів: новий український дрон-бомбардувальник на фронті

“Королева Шершнів” – це багатофункціональний безпілотний літальний апарат, розроблений українськими волонтерами команди “Дикі Шершні” на замовлення ЗСУ. Здатність нести бойовий заряд до 8,1 кг вибухівки, що робить його одним з найпотужніших дронів-камікадзе у своєму класі. Може використовуватися як камікадзе, бомбардувальник, ретранслятор, для доставлення вантажів та дистанційного мінування.

Українські волонтери створили новий FPV-дрон для ЗСУ

Сили оборони України отримали новий багатофункціональний безпілотний літальний апарат (БПЛА) під назвою “Королева Шершнів”, розроблений командою волонтерів “Дикі Шершні”. Як повідомляють розробники, дрон створений за запитом військових і складається на 65% з українських компонентів. Перші тестові моделі “Королеви Шершнів” успішно пройшли бойові випробування, і тепер дрон перебуває у серійному виробництві.

БПЛА має широкий спектр застосувань і плани на вдосконалення

“Королева Шершнів” здатна виконувати різні функції: скидати вибухівку, діяти як дрон-камікадзе, нести на собі менші дрони-камікадзе, функціонувати як ретранслятор і дистанційно мінувати логістичні шляхи противника. На фронті вже працює понад сотня таких дронів, і з кожним місяцем їх кількість зростає. Розробники також працюють над новою версією дрона з удосконаленою рамою, спеціальним зв’язком і підвищеною вантажністю, що дозволить нести вдвічі більше вибухівки.

Раніше стало відомо, що в Україні розробляють адаптивний костюм для поранених військовослужбовців.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій