Amazon відкриває конкуренцію ChatGPT зі своїм новим проєктом Metis

Компанія Amazon розробляє свій власний чат-бот під назвою Metis, що має стати конкурентом для ChatGPT. За інформацією з видання Business Insider, доступ до цього чат-бота буде забезпечуватися через звичайний веббраузер, аналогічно до ChatGPT та інших великих мовних моделей.

Amazon розробляє чат-бот Metis на базі штучної інтелектуальної моделі Olympus

Amazon розробляє чат-бот Metis на основі ШІ-моделі Olympus, що є покращеною версією моделі Titan. Metis зможе генерувати текстові відповіді, створювати зображення та імітувати спілкування з реальною людиною. Чат-бот також буде надавати користувачам посилання на джерела інформації та підтримувати уточнювальні запити.

Amazon планує навчити Metis використовувати методи генерації з доповненою вибіркою, що дозволить йому користуватися актуальною інформацією, навіть якщо вона виходить за межі початкових даних моделі Olympus. Це дозволить Metis надавати актуальні відповіді у швидко змінюваних сферах, таких як фінансові ринки або криптовалюти.

Amazon готується до революції в штучному інтелекті з запуском Metis

Amazon активно працює над розробкою чат-бота Metis, який буде виступати не лише як інтелектуальний агент, але й автоматизуватиме завдання, пов’язані з обробкою особистих даних користувачів, наприклад, планування маршрутів подорожей та бронювання квитків. Компанія стрімко наздожене конкурентів у сфері штучного інтелекту, плануючи досягти доходу від цієї галузі до $1 мільярда вже у цьому році та значно збільшити його в майбутні роки.

Енді Джессі, генеральний директор Amazon, особисто керує розробкою Metis та моделі Olympus. Разом зі старшим віцепрезидентом Рохіт Праcадом і віцепрезидентом Вішалом Шармою вони активно співпрацюють з експертами, які мають досвід у розробці голосового асистента Alexa. Очікується, що Metis буде представлений на конференції Amazon у вересні цього року.

В кінці травня Reuters повідомило, що один мільйон абонентів оператора Telefonica Germany (O2 Telefonica), який працює у сфері 5G, переходять на хмарні послуги Amazon Web Services (AWS). 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій