Перевершивши Францію та Велику Британію: Австралія хоче заборонити дітям соцмережі

У 2024 році в Австралії заплановано проведення саміту соціальних мереж, де обговорюватимуться методи захисту дітей та підлітків від негативного впливу Інтернету. Один з обговорюваних пунктів — заборона використання соціальних мереж дітьми до 16 років, через їхню можливу негативну роль у поширенні антисемітизму, расизму, гендерного насилля та загрозу для психічного здоров’я.

Захист дітей від негативного впливу соціальних мереж

Прем’єр-міністр Австралії, Ентоні Альбанезе, висловив побажання бачити рішучі та ефективні заходи щодо захисту дітей від негативного впливу соціальних мереж, оскільки багато з них можуть обійти вікові обмеження. Таку саму позицію підтримують прем’єр-міністри трьох найбільших штатів країни. Уряд шукає поради щодо можливих варіантів вікових обмежень, які були б ефективними та прийнятними. 

Для цього виділено 6,5 мільйонів доларів, а фінансування Уповноваженого з електронної безпеки збільшено вчетверо. Метою уряду є вивчення проблем та переконання, що будь-які обмеження доступу до соцмереж для дітей до 16 років будуть ефективними.

Боротьба з обхідними практиками: стратегії захисту неповнолітніх у соціальних мережах

Наразі основні медіаплатформи, такі як TikTok, Facebook, Instagram та інші, встановлюють вікові обмеження не менше 13 років для створення облікових записів. Однак відсутність законодавчих вимог щодо їх дотримання призвела до численних випадків, коли неповнолітні користувачі не дотримуються цих правил. 

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу заборонити дітям до 15 років використовувати соціальні мережі, порівнявши їх із джунглями. Він відзначив, що батьки нині відкривають дітям двері у світ, де існує кіберпереслідування, порнографічний контент та відсутність модерації на цифрових платформах. У Франції діти до 15 років не можуть створювати облікові записи без згоди батьків, і у випадку порушення цього правила соцмережі можуть бути покарані штрафами до 1% їхнього світового доходу.

Раніше було опубліковано, що згідно з новим дослідженням Pew Research Center, вебконтент має дуже короткий термін існування. Аналітики з’ясували, що станом на жовтень 2023 року вже недоступна чверть всіх вебсторінок.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій