Лубінець роз’яснив, чи будуть розсилати повістки через додаток Резерв+

На цей час повістку військовозобов’язаному можна вручити тільки особисто і під підпис. 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, який зобов’язує військовозобов’язаних громадян оновити свої облікові дані протягом 60 днів. Нещодавно Міністерство оборони анонсувало запуск додатка “Резерв+”, через який можна буде здійснити цю процедуру.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець підкреслив, що електронні повістки не будуть розсилатися через “Резерв+”.

Оновлення військово-облікових даних через застосунок “Резерв+”

На цю мить електронна повістка не існує. Законодавчі принципи оповіщення громадян залишилися незмінними – повістка може бути вручена лише особисто і під підпис, як і раніше. Омбудсмен Дмитро Лубінець підкреслив, що військовозобов’язаний, який оновить свої військово-облікові дані через застосунок, отримає кілька переваг:

  • не буде вважатися “ухилянтом”;
  • позбавиться необхідності проходити ВЛК до окремого рішення ТЦК;
  • зможе отримати витяг із реєстру “Оберіг” та інформацію, яка є в органах державної влади;
  • не витрачатиме час у чергах до ТЦК;
  • уникне штрафів до 51 000 грн;
  • зможе безперешкодно переміщатися через блокпости;
  • проходитиме швидку перевірку даних у разі зупинки на вулиці, замість примусової поїздки до ТЦК.

Для чого потрібна платформа “Резерв+”

Дмитро Лубінець також зазначив, що основна функція “Резерв+” – це оновлення облікових даних: мобільного телефону, фактичного місця проживання та електронної пошти.

Раніше стало відомо, що повна версія додатка “Резерв+” стане доступною вже цього літа. Тоді ж у додатку з’явиться електронний військовий квиток. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій