Google Перекладач додає 110 нових мов, зокрема кримськотатарську

Google Перекладач розширив підтримку на 110 нових мов, включаючи кримськотатарську, повідомила пресслужба Google.

Оновлення включає найбільше розширення за всю історію сервісу, що дозволяє користувачам перекладати тексти на мови, якими розмовляє принаймні мільйон людей, а деякими навіть сотні мільйонів. За допомогою мовної моделі PaLM 2 компанія досягла цього розширення.

Google розширює свій перекладацький потенціал: 110 нових мов у списку підтримки

Google Перекладач тепер підтримує 110 нових мов, серед яких є такі, як афар (використовується в Джибуті, Еритреї та Ефіопії), кримськотатарська (рідна мова кримських татар), кантонська (довго вимагана мова для Google Перекладача), манська (кельтська мова острова Мен, що пережила відродження), нко (стандартизована мова західноафриканських мандінка), панджабі (шахмукхі, використовується в Пакистані), тамазігська (або амазігська, берберська мова Північної Африки) та ток-пісін (креольська мова Папуа-Нової Гвінеї).

Новий крок для подолання мовних бар’єрів

Це чудова новина для мільйонів людей у всьому світі, які тепер зможуть спілкуватися та розуміти один одного легше, ніж будь-коли раніше. Додавання 110 нових мов, загалом 243, робить Google Перекладач найпотужнішим інструментом перекладу у світі.

Ці нові мови охоплюють понад мільярд людей у всьому світі, що робить Google Перекладач більш доступним для людей у всьому світі. Розширення стало можливим завдяки використанню PaLM 2, великої мовної моделі від Google AI. Це значний крок вперед у подоланні мовних бар’єрів та сприянні більшому взаєморозумінню та співпраці у світі.

Раніше стало відомо, що Google Sheets тепер здатний надсилати сповіщення про зміни в документі, який користувач може редагувати.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій