Електронне бронювання в додатку Дія стартує через кілька тижнів, — Федоров

Міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров, оголосив про невдовзі введення функціонала автоматичного бронювання працівників через додаток “Дія” у спеціальному розділі для бізнесу.

Федоров оголосив про впровадження системи е-бронювання працівників через “Дія”

Михайло Федоров на конференції Powerup Ukraine у Києві 18 червня висловив складності, що виникають у зв’язку з повномасштабною війною, проте наголосив на досягненні балансу в цих умовах.

Згідно з новою системою е-бронювання, Міністерство економіки спочатку складе Єдиний перелік державних органів, які матимуть доступ до цієї послуги через платформу “Дія”. Після цього керівники підприємств і установ зможуть використовувати додаток для подання списків працівників для бронювання.

Процес підтвердження відстрочки через систему е-бронювання на платформі “Дія”

Після перевірки військового обліку та офіційного працевлаштування Мінекономіки прийматиме рішення щодо підтвердження бронювання. Якщо рішення буде позитивним, особа отримає витяг, який підтвердить її відстрочку від призову. Для цього заброньований працівник має особисто подати заяву через додаток “Дія”.

Штрафи за військовий облік в “Дії” поки неможливо сплатити онлайн. Оплата через “Дію” не передбачена в постанові Кабміну №693. Для онлайн-сплати потрібне окреме регулювання, якого наразі немає. Мінцифри рекомендує слідкувати за оновленнями.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець підкреслив, що електронні повістки не будуть розсилатися через “Резерв+”.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій