Instagram розпочинає тестування нових інструментів проти сексторшину

Instagram, платформа соціальних мереж, що належить Meta, оголосила про тестування нових інструментів для боротьби з сексторшином – формою онлайн-шантажу, що використовує інтимні фотографії.

Технологічні заходи захисту

Instagram, платформа компанії Meta, починає випробування нових функцій для протидії сексторшину – шантажу інтимними фотографіями онлайн, повідомляє ВВС з посиланням на Укрінформ. В рамках цих змін, Instagram впроваджує функцію, що розмиває оголені зображення, які надсилаються в особистих повідомленнях. Ця функція буде ввімкнена за замовчуванням для користувачів молодше 18 років, але дорослі також зможуть активувати її за бажанням. Instagram зазначає, що ця функція не повідомлятиме платформі про оголені зображення автоматично.

Будуть випробувані спливаючі вікна, що спрямовуватимуть потенційних жертв сексторшину до служб підтримки. Функція захисту від зображень оголеної натури використовує штучний інтелект для виявлення таких зображень і надає користувачам вибір, чи переглядати їх. Ця функція має на меті не лише захистити людей від небажаних оголених зображень у їхніх DM, але й убезпечити їх від шахраїв, які можуть надсилати такі зображення для шантажу.

Поради щодо безпеки

Instagram буде використовувати алгоритми для виявлення користувачів, які можуть бути потенційними вимагачами, і ускладнювати їм взаємодію з іншими. Користувачі, які могли контактувати з акаунтами, видаленими за вимагання, отримуватимуть спливаючі повідомлення з посиланнями на експертні поради та ресурси підтримки. Аккаунти, які потенційно можуть стати жертвами сексторшину, бачитимуть спливаючі вікна, які спрямовуватимуть їх до служби підтримки.

Ця заява була зроблена в той самий день, коли WhatsApp, інша платформа Meta, знизила мінімальний вік реєстрації у Британії та Європі з 16 до 13 років.

Раніше стало відомо, що WhatsApp готує персоналізовані аватари за допомогою штучного інтелекту Meta.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій