Батареї смартфонів виявилися небезпечними: нове дослідження

Недавнє дослідження, проведене вченими Техаського технологічного університету, виявило, що “вічні хімікати”, які використовуються в літій-іонних акумуляторах, становлять серйозну загрозу для довкілля та здоров’я людини.

Вічні хімікати в літій-іонних акумуляторах небезпечні для природи та здоров’я

Ці хімічні сполуки, що входять до класу з майже 16 тисяч елементів, використовуються для захисту різних об’єктів від води, плям та нагрівання. Однак, вони не розпадаються природним шляхом і накопичуються в організмах людей і тварин, що може призводити до різних захворювань, включаючи проблеми з печінкою та щитоподібною залозою.

Забруднення від батарейок і необхідність покращення перероблення

Дослідники виявили підвищений рівень «вічних хімікатів» у воді, ґрунті та повітрі біля великих виробничих підприємств, таких як завод 3M у штаті Міннесота, а також у віддалених районах по всьому світу. Основним джерелом забруднення вважаються відходи від батарейок, які часто потрапляють на звалища і згодом викидаються у воду. Поки що переробляється лише близько 5% літієвих батарей, що викликає занепокоєння. Якщо ситуація не зміниться, до 2040 року на Землі може накопичитися приблизно 8 мільйонів тонн відходів акумуляторів.

Раніше стало відомо, що Canon розробила нову технологію для переробки чорного пластику.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій