Від iPhone X до AirPods: Apple визнала свої легендарні продукти застарілими

Компанія Apple оголосила, що три з її культових продуктів тепер класифіковані як “вінтажні”. Це означає, що iPhone X, перші AirPods та оригінальний HomePod тепер увійшли до оновленого списку відповідних пристроїв компанії.

Оновлені класифікації Apple: що означає “вінтаж” і “застарілий” для їхніх продуктів

Продукти Apple вважаються “вінтажними”, якщо з моменту їхнього останнього продажу минуло понад п’ять, але менш як сім років. Якщо продукт перестав продаватися понад сім років тому, він вважається “застарілим”. Вінтажні пристрої можна ремонтувати, якщо є наявність запчастин. Однак коли продукт стає “застарілим”, він вже не підлягає апаратному обслуговуванню.

Apple оголосила “вінтажність” деяких своїх іконічних продуктів

Згідно з оновленою політикою Apple, з 3 липня 2024 року до категорії “вінтажних” пристроїв потрапили:

  • AirPods першого покоління, які були представлені у вересні 2016 року разом з iPhone 7 і стали першими бездротовими навушниками Apple.
  • HomePod моделі 2017 року, який був анонсований на WWDC 2017, але випущений лише у лютому 2018 року. Виробництво цього пристрою було припинено у березні 2021 року, але відновлено з оновленою моделлю у січні 2023 року.
  • iPhone X, який був представлений у 2017 році та став першим iPhone з безрамковим OLED-екраном та технологією Face ID, а також першим зі стартовою ціною $999.

Це означає, що ці пристрої більше не отримуватимуть оновлень програмного забезпечення або технічну підтримку від Apple. Однак вони все ще можуть бути відремонтовані в авторизованих сервісних центрах Apple.

AirPods 1-го покоління / фото: AppleInsider

Інші “вінтажні” гаджети Apple також включають iPhone 5c, iPad Air (1-го покоління), iPhone 5s, iPad mini 2 й iPad mini 3, які були віднесені до цієї категорії раніше згідно з оновленими критеріями компанії.

Apple розглядає можливість включення в майбутні версії AirPods вбудованих інфрачервоних камер, повідомляє Mashable.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій