Samsung здійснила неочікуваний крок для користувачів Galaxy Watch

Samsung оголосила про припинення підтримки однієї зі своїх ОС для смартгодинника, повідомляє 9to5Google. TizenOS, який вважався гнучкою та інтегрованою системою, втратив підтримку компанії через складнощі у розвитку. Хоча Samsung відмовилася від встановлення його на нові пристрої, деякі гаджети під її керуванням існують і залишаються у використанні.

Перехід Samsung на гібридну платформу One UI Watch та припинення підтримки TizenOS

Samsung переходить на гібридну платформу One UI Watch, базовану на Wear OS, для своїх смартгодинників, починаючи з Watch 4. Однак пристрої на TizenOS, зокрема Galaxy Watch Active 1 і 2, Galaxy Watch 3 та старіші моделі, втратять підтримку до кінця 2025 року. Це означає припинення оновлень і підтримки сервісів, включаючи магазин контенту та додатки. Samsung поступово видалятиме все пов’язане з Tizen з Galaxy Store, зробивши пристрої, які працюють на цій платформі, недієаими до кінця зазначеного періоду.

Про One UI Watch

Однією з ключових особливостей нової платформи є автоматична установка програм, яка означає, що якщо користувач встановлює додаток на свій смартфон через Play Market, він автоматично встановлюється і на годинник. Це зроблено для забезпечення максимальної зручності для користувача. Також відзначається можливість встановлення сторонніх програм і створення власних циферблатів для годинника.

One UI Watch також включає перероблене меню налаштувань, що має такий самий інтерфейс, як і на смартфонах Samsung. Це, за словами розробників, покращить продуктивність годинника та забезпечить його максимальну автономність.

Однак важливо зазначити, що нова ОС буде недоступною для смартгодинників попередніх лінійок з Tizen, хоча підтримка цих моделей буде продовжуватися. Також обговорювалася питаннями безпеки через використання Samsung Knox.

Партнерство між Google та Samsung обіцяє ряд переваг, включаючи збільшення продуктивності, покращення ресурсу акумулятора та можливість використання годинника з різними смартфонами на базі Android.

Раніше стало відомо, що у 2026 році очікується, що MacBook Pro буде оснащений OLED-дисплеєм, як передбачає дослідницька компанія Omdia після аналізу попиту на OLED-панелі.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій