Перші навушники з шумозаглушенням на основі ШІ створено в США

Експерти Вашингтонського університету в Сіетлі розробили навушники з шумозаглушенням, використовуючи штучний інтелект (ШІ). Про це повідомляє видання New Scientist.

Інноваційні навушники з шумозаглушенням на основі штучного інтелекту

Пристрій призначений для спілкування в умовах зовнішнього шуму, таких як жвава вулиця, метро, водоспад або інші джерела гучних звуків. Навушники можуть виділяти основний голос, збільшувати його гучність і усувати сторонні шуми.

Професор Шьям Голлакота, який створив прототип цього пристрою, назвав їх першими навушниками з використанням ШІ. Гаджет базується на стандартній гарнітурі, підключеній до мікрокомп’ютера або смартфона зі спеціальним програмним забезпеченням. Під час роботи мікрофони фіксують зовнішні звуки, які потім обробляються нейромережею. ШІ здатний визначати та виділяти основне джерело звуку, пригнічуючи при цьому всі інші.

“Аудіопрожектор”: новаторський пристрій зі швидкою реакцією на різноманітні звуки

Винахідники досягли високої унікальності, навчивши нейромережу розпізнавати 20 різних типів звуків, включаючи будильники, звуки будівельного інструменту, плач немовлят і спів птахів. Їх новий пристрій, “аудіопрожектор”, допомагає зосередити увагу на основному джерелі звуку, і відрізняється надзвичайною швидкістю обробки сигналу, яка становить приблизно вісім мілісекунд.

Раніше було опубліковано, що різноманітні китайські інтернет-магазини адаптують ціни на деякі моделі iPhone 15.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій