Українські EdTech-стартапи потрапили до списку найперспективніших від HolonIQ

Міжнародна аналітична компанія HolonIQ опублікувала свій щорічний список найперспективніших європейських стартапів у сфері навчання Europe EdTech 200. Цього року до списку потрапили щонайменше чотири українські компанії, повідомляє ain.ua.

HolonIQ відзначає українські стартапи

HolonIQ сформувала список із 200 стартапів, розподілених за десятьма категоріями, оцінюючи їх за параметрами, такими як унікальність, досвід лідерів, фінансовий стан та розширення. 

До списку потрапили такі українські компанії:

  • Headway (online learning) — стартап, заснований у 2019 році, створює продукти з мікронавчання. За 5 років компанія виросла з 3 до понад 300 людей у команді та відкрила офіси в Києві, Варшаві, Нікосії та Лондоні. 
  • All Right (Language Learning) — онлайн-школа англійської мови для дітей і дорослих, заснована Олегом Оксюком. 
  • Classtime (Content) — сервіс для створення інтерактивного матеріалу та моніторингу навчального процесу, заснований у 2016 році. Компанія має офіси у Швейцарії, Україні та США.
  • Certifier (Testing) — краківський стартап з українськими засновниками, що розробляє систему для управління цифровими обліковими даними. У жовтні стартап залучив $700 000 у новому інвестиційному раунді.

Цікаво, що Headway, All Right та Classtime потрапляють до списку Europe EdTech 200 вже другий рік поспіль. Минулого року в ньому також були Buki (категорія Tutoring and prep test) та Gios (категорія Steam).

Тенденції та зміни у списку Europe EdTech 200

HolonIQ зазначає, що цього року спостерігається зменшення кількості стартапів на ранніх стадіях розвитку, віком до трьох років. Це пов’язано з труднощами фінансування. Великобританія відновила свою частку з 38% стартапів, тоді як представництво Франції та Іспанії зменшилося порівняно з минулим роком. Нідерланди показали зростання, а Італія залишилася стабільною.

Загалом список HolonIQ демонструє динаміку розвитку EdTech-стартапів у Європі, підкреслюючи важливість інновацій у сфері освіти. Українські стартапи продовжують утримувати свої позиції серед найперспективніших, демонструючи високий рівень інновацій та розвитку.

Раніше стало відомо, що Samsung знову лідирує на ринку смартфонів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій