Різкий стрибок комісій у мережі біткоїна: за добу зростання на понад 900%

22 серпня 2024 року в мережі біткоїна стався різкий сплеск комісій за транзакції, що призвело до зростання цього показника на понад 900%. За інформацією з BitInfoCharts, середня комісія за транзакцію досягла $7,65, що є найбільшим значенням з червня цього року. Це значне підвищення відбулося всього за одну добу, що викликало занепокоєння серед учасників криптоспільноти.

Різкий стрибок комісій за транзакції в мережі біткоїна

До 18 серпня середня комісія в мережі біткоїна стабільно не перевищувала $2, і навіть опускалася до $0,558. Такий різкий стрибок у комісіях зазвичай пов’язаний зі значним збільшенням активності в мережі. Цього разу, ймовірно, це зростання спричинило запуск мейннета Babylon.

Згідно з інформацією, що з’явилася в криптоспільноті, деяким користувачам довелося зіткнутися з надмірно високими комісіями. Наприклад, біткоїн-розробник Mononaut поділився досвідом консолідації 0,55 BTC, яка обійшлася йому майже в половину цієї суми через пікове навантаження на мережу. Це лише один із прикладів, які ілюструють, наскільки впливовими можуть бути короткострокові зміни в мережі.

Однак ситуація не затягнулася надовго. Вже наступного дня, 23 серпня, за даними Mempool Space, показники комісій повернулися до стандартних значень. Хоча це стало полегшенням для багатьох користувачів, раптові зміни в мережі ще раз підкреслили необхідність обережного підходу до управління транзакціями.

Запуск мейннета Babylon: можливий вплив на збільшення комісій

Керівник відділу досліджень цифрових активів компанії VanEck Метью Сігел припустив, що сплеск комісій міг бути пов’язаний із запуском стейкінгу Babylon. Раніше повідомлялося, що цей проєкт залучив $70 млн інвестицій за участю таких великих фондів, як Polychain Capital, Hashkey Capital, та HTX Ventures. Із запуском першої фази мейннету Babylon, мережа біткоїна могла відчути суттєве навантаження, що й спричинило різке підвищення комісій.

Раніше чтало відомо, що біткоїн втрачає підтримку на рівні $60 000.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій