Інвестори активно розпродають акції компаній в Індії — що сталося

Індійські акції готуються до найбільшого відтоку коштів за останні майже рік через невизначеність з виборами та високі оцінки, що змушують деякі інвестиційні фонди шукати менш витратні альтернативи, такі як акції з Китаю. Bloomberg розповів про це.

Інвестори вивели мільярди доларів з індійських ринків перед виборами

У травні глобальні інвестори вивели з фондових ринків Індії 3,5 мільярда доларів США, що є найбільшим відтоком коштів з червня 2023 року.

Зазначається, що це свідчить про турботу щодо того, що менш впевнені кроки прем’єр-міністра Нарендри Моді можуть обмежити його здатність до проведення важливих економічних реформ. Також невизначеність знизила привабливість дорогих індійських акцій, в той час, як дешевші китайські акції стали більш привабливими.

Крістін Філпоттс, портфельний менеджер Ariel Investments LLC в Нью-Йорку, відзначила, що “ризики, пов’язані з цими виборами, зросли в Індії, в той час, як є ознаки того, що погіршення ситуації в Китаї може бути не таким страшним, як побоюються”. Вона також зазначила, що “розрив в оцінці між індійським і китайським ринками, можливо, став занадто великим, щоб іноземні інвестори могли його ігнорувати”.

В понеділок в Індії завершився четвертий етап голосування на виборах-марафоні, який триватиме протягом тижня і завершиться 1 червня. Підрахунок голосів відбудеться 4 червня. Очікується, що Моді отримає третій п’ятирічний термін, оскільки його партія “Бхаратія Джаната” та її союзники здобудуть понад 400 з 543 місць у нижній палаті парламенту, за які буде боротися перемога.

Інвестори реагують на зміни в оцінці акційних ринків Китаю та Індії

Деякі учасники ринку стверджують, що ймовірно переорієнтування індійських інвесторів на китайські акції припиниться. Недавно Citigroup Inc. знизив рейтинг китайських акцій до нейтрального, а рейтинг індійських підвищив до надмірно високого через різницю у прогнозах прибутків обох країн. Втім, ралі в китайських акціях, які вже мали втрати, продовжується. Наприкінці квітня індекс MSCI China перегнав індекс MSCI India за річними результатами. Однак, китайські акції залишаються значно дешевшими, ніж індійські, за оцінками прогнозованого на 12 місяців. Зараз багато коштів вкладається в технологічні акції Китаю.

Раніше, Рада Європи оголосила про ухвалення першої юридично зобов’язувальної угоди — Рамкової конвенції про штучний інтелект, права людини, демократію і верховенство права. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій