Аналітики Bernstein підняли прогноз ціни біткоїна до $200 000 – коли очікувати

Аналітики компанії Bernstein підняли свій прогноз стосовно ціни біткоїна. Вони прогнозують, що актив може досягти рівня в $200,000 до середини 2025 року. Основними факторами подальшого зростання вартості першої криптовалюти експерти визначають «надзвичайний попит» на спотові біткоїн-ETF.

Роль ETF і скорочення пропозиції біткоїна: аналіз аналітиків Bernstein

Аналітики компанії Bernstein прогнозують, що до середини 2025 року обсяг коштів під управлінням (AUM) криптофондів досягне $190 мільярдів, що значно перевищує поточний показник в $58,5 мільярда за даними SoSo Value. Найбільший обсяг AUM має спотовий біткоїн-ETF від BlackRock, який становить $20,4 мільярда.

Експерти з Bernstein, зокрема Гаутам Чхугані та Махіка Сапра, вважають, що запуск американських регульованих ETF на основі криптовалют став ключовим моментом для цього ринку. Вони підкреслюють, що цей крок призвів до значного зростання структурного попиту з боку традиційних інвесторів.

Попит на біткоїн-ETF знизив пропозицію на ринку, особливо після четвертого халвінгу, який призвів до скорочення нагороди для майнерів. Крім того, за даними CEO CryptoQuant Кі Янг Джу, добова пропозиція біткоїна зменшилася з 900 BTC до 450 BTC, що не відповідає висхідному попиту як серед інституційних, так і роздрібних інвесторів.

Останні дані також показують, що резерви біткоїн-майнерів досягли найнижчого рівня за останні 14 років, становлячи 1,8 мільйона BTC або приблизно $126 мільярдів.

Прогнози від Bernstein: Bitcoin на шляху до $1 мільйона до 2033 року

За словами представників компанії Bernstein, всі ці фактори сприяють подальшому зростанню вартості провідної криптовалюти. Вони вважають, що за базового сценарію вартість активу перевищить позначку у $200,000 до 2025 року і досягне $500,000 протягом наступних п’яти років.

Крім того, Чхугані та Сапра вважають, що до 2033 року ціна Bitcoin перевищить позначку у $1 мільйон.

На момент написання цієї статті курс першої криптовалюти становить $67,080, за даними TradingView. Протягом минулого тижня вартість активу знизилась на 5.25%. Ринкова капіталізація Bitcoin наразі складає $1.3 трлн. Аналітики також звернули увагу на акції одного з найбільших власників Bitcoin — компанії MicroStrategy.

Представники Bernstein передбачають, що до кінця 2025 року вартість цінних паперів під тікером MTSR досягне рівня у $2890. На момент написання цієї статті ціна акцій компанії становить $1507, а ринкова капіталізація перевищує $26 млрд, за даними TradingView.

На ринку криптовалют панує стійкий оптимізм, що спричиняє зміцнення позицій багатьох цифрових активів. У таких умовах експерти діляться своїми прогнозами щодо майбутнього розвитку різних криптовалют.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій