Google випускає Android 15: нові можливості для користувачів, ШІ і поліпшена безпека

Після тривалого бета-тестування, Google оголосила про офіційний випуск Android 15, який вже додали до Android Open Source Project (AOSP). Оновлення буде доступним для смартфонів Google Pixel (модель Pixel 6 і новіші) протягом кількох тижнів, а інші виробники, такі як Samsung, Motorola, Xiaomi та Sony, отримають доступ до оновлення в найближчі місяці.

Основні нововведення Android 15

Оновлення обіцяє покращення продуктивності та безпеки, а також підвищення конфіденційності. Особливу увагу приділено складаним пристроям і пристроям із більшими екранами. Однією з головних функцій Android 15 є «Приватний простір», який дозволяє зберігати конфіденційні програми окремо від інших даних на пристрої, захищаючи їх біометричною автентифікацією або паролем. Це дозволяє блокувати програми від сторонніх осіб і приховувати їх зі списку останніх або зі сповіщень.

Штучний інтелект і доступність

Штучний інтелект активно впроваджується у нові функції Android 15. Зокрема, функція розпізнавання музики Circle to Search дозволяє ідентифікувати треки, що звучать поруч, простим натисканням кнопки. Також оновлено роботу з аудіоописами для людей із вадами зору: TalkBack тепер використовує штучний інтелект Gemini для генерації детальних описів зображень.

Інші цікаві новинки

Android 15 робить роботу з PDF-файлами зручнішою, додаючи підтримку паролів, анотацій та редагування форм. З’явилась функція архівації додатків, яка дозволяє звільняти місце на пристрої, зберігаючи при цьому користувацькі дані для подальшого використання.

Раніше стало відомо, що смартфони на Android неминуче подорожчають — в чому причина.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій