OpenAI ризикує зазнати збитків у розмірі $5 млрд у 2024 році

Згідно з аналізом наукового журналу The Information, стартап OpenAI, розробник популярного чат-бота ChatGPT, може стикнутися з фінансовими труднощами у 2024 році. Аналітики попереджають, що витрати компанії можуть досягти $8,5 млрд, з яких $7 млрд будуть витрачені на проєкти зі штучного інтелекту та $1,5 млрд на оплату праці персоналу.

Витрати значно перевищують конкуренцію

Зазначається, що витрати OpenAI значно перевищують витрати конкурентів, таких як Anthropic, яка планує витратити не більше $2,7 млрд у цьому році. Аналітики вважають, що значні витрати можуть призвести до нестачі коштів у стартапу вже через 12 місяців.

Розробка нової ШІ-моделі та можливе фінансування

OpenAI має приблизно 350 000 серверів, з яких 290 000 використовуються для підтримки ChatGPT. Компанія також активно працює над новою ШІ-моделлю “Strawberry”, яка, як очікується, стане технічним проривом у галузі.

Незважаючи на дохід у розмірі $2 млрд від ChatGPT та ще $1 млрд від доступу до мовних моделей, аналітики сумніваються в масштабах можливого зростання прибутків. Компанія може бути змушена провести ще один раунд фінансування для залучення додаткових коштів. Раніше OpenAI вже вдалося зібрати понад $11 млрд інвестицій.

Нещодавно стало відомо, що розробники ChatGPT запускають новий ШІ-проект для досягнення рівня мислення людини.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій