Samsung знову лідирує на ринку смартфонів

Аналітична компанія International Data Corporation (IDC) оприлюднила новий звіт щодо постачання смартфонів у другому кварталі 2024 року. Загальні постачання на ринку зросли на 6,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і Samsung знову утримує лідерську позицію, яку компанія втратила на користь Apple у 2023 році.

Звіт IDC: Samsung утримує перше місце за обсягом постачання смартфонів

За даними IDC, попит на смартфони відновлюється, хоча процес йде поступово і багато ринків залишаються складними для виробників. Незважаючи на це, топ-5 компаній виробників демонструють стабільний приріст із року в рік.

У другому кварталі 2024 року Samsung зайняла перше місце за обсягом постачання, забезпечивши 18,9% ринку з 53,9 мільйонами проданих смартфонів, що становить приріст у 0,7% порівняно з минулим роком. Apple посіла друге місце з 45,2 мільйонами пристроїв, зайнявши 15,8% ринку і показавши приріст у 1,5%.

Третє місце дісталося Xiaomi, яка показала найбільший приріст постачання – 27,4%, забезпечивши 42,3 мільйона пристроїв і зайнявши 14,8% ринку. Четверте місце поділили vivo та OPPO, які поставили відповідно 25,9 і 25,8 мільйона смартфонів, зайнявши по 9% ринку кожна. У vivo приріст складав 21,9%, тоді як у OPPO – лише 1,8%.

На інші виробники припадає 32,3% ринку, вони поставили 92,1 мільйона смартфонів у другому кварталі 2024 року, що на 2 мільйони більше, ніж у тому ж періоді минулого року.

IDC також зазначає, що компанії з топ-5 бачать приріст завдяки впровадженню штучного інтелекту. Ажіотаж навколо смартфонів з генеративним ШІ продовжує зростати, і очікується, що попит на такі пристрої зростатиме швидше, ніж на будь-які інші мобільні інновації.

Нещодавно вийшла новина про перспективи тонших пристроїв від Apple.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій