Румунія готується до цифрової революції: штучний інтелект замінить 30% держслужбовців

Румунія готується до значних змін у публічному секторі, оскільки близько третини державних службовців планують піти на пенсію протягом наступних трьох років. Міністр цифровізації Богдан Іван заявив про це, представляючи Національну стратегію Румунії в галузі штучного інтелекту на 2024-2027 роки.

Цифрова трансформація державних структур

Згідно з оголошеним, значна частина обов’язків урядових чиновників буде передана новітнім технологіям через цифрову трансформацію держави. Це включає впровадження штучного інтелекту для автоматизації та оптимізації робочих процесів, що дозволить забезпечити ефективнішу роботу адміністративних структур.

Принципи стратегії штучного інтелекту

Одним із ключових принципів нової стратегії є людиноцентризм, що передбачає захист прав і свобод громадян. Другий важливий аспект – категоризація ризиків, пов’язаних з використанням штучного інтелекту, особливо у сферах, що стосуються суспільної інформації та впливу на суспільство.

Уряд Румунії також планує впровадження нових технологій через національний та європейськім фінансуванні механізми, що дозволить інтегрувати інновації в національну економіку та соціальні структури.

Зазначено, що такі ініціативи стануть частиною стратегії, спрямованої на підтримку цифрової трансформації та забезпечення відповідності Румунії найвищим міжнародним стандартам у галузі штучного інтелекту.

Раніше Рада Європи ухвалила конвенцію про захист прав людини в умовах розвитку ШІ.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій