Чи дійсно курс біткоїна досяг дна – аналіз Bitfinex

Падіння курсу біткоїна до 120-денного мінімуму спровоковане страхом, невпевненістю та сумнівами, пов’язаними з виплатами кредиторам Mt. Gox та іншими проблемами, зафіксованими на фоні масового розпродажу 3 липня. Аналітики з Bitfinex вбачають можливість досягнення біткоїном локального дна, обсновуючись на ринкових даних вихідних, навіть не дивлячись на те, що керівництво Mt. Gox ще не розподілило 94,457 BTC. Відтак, діяльність німецького правоохоронного відомства Bundeskrimanalamt (BKA), яке почало виводити біткоїни на біржі, також сприяла масовому розпродажу, вплинувши на різні типи інвесторів.

Стабілізація на ринку криптовалют: аналіз Bitfinex

Аналітики з Bitfinex вважають, що ситуація на ринку має стабілізуватись, оскільки, попри значну номінальну вартість біткоїна, яку передали на біржі німецькі урядовці, фактичний обсяг цих монет є відносно невеликим у порівнянні з загальним обсягом BTC, купленого й проданого з 2023 року. Вони зауважують, що ця сума складає лише сотні мільйонів доларів, що становить всього 4% від загальної кумулятивної реалізованої вартості з 2023 року.

Фактори, що вказують на можливий відскок біткоїна

Ще кілька показників, які можуть вказувати на можливий відскок біткоїна в найближчому майбутньому, включають падіння коефіцієнта прибутку на витрачену продукцію (SOPR) разом із негативними ставками фінансування.

SOPR вимірює реалізований прибуток або збиток для гаманців певної категорії інвесторів за конкретний день, порівнюючи загальну вартість витрачених монет у доларах США з їх початковою вартістю при придбанні.

Згідно з дослідженням Bitfinex, на 6 липня SOPR для короткострокових інвесторів досяг 0,97, що вказує на те, що короткострокові інвестори не зазнають збитків при продажу.

Середня ставка фінансування на всіх торгових парах BTC також стала негативною вперше після досягнення дна 1 травня.

Аналітики Bitfinex відзначають, що історично періоди негативних ставок фінансування в поєднанні з низькими короткостроковими значеннями SOPR часто вказували на завершення цінових корекцій. Вони вважають, що такі ставки свідчать про високий тиск з боку продавців або їх домінування на ринку, а також можуть вказувати на перепродаж ринку. Поєднання перепроданої з відновленням SOPR часто служить сигналом того, що ринок може досягти свого дна.

Прогнози щодо курсу біткоїна на липень

Аналітики сервісу Coinglass прогнозують, що у липні біткоїн може відзначитися сильним відскоком після невтішних результатів червня, коли ціна цієї криптовалюти впала майже на 7% за місяць. Вони посилаються на минулі роки, коли після низького закінчення червня спостерігалося швидке відновлення, і біткоїн в середньому зростав на 7,4% за цей період у своїй історії.

Раніше депутатка Бундестагу Йоана Котар висловила сувору критику урядового рішення щодо продажу значної кількості біткоїнів. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій