Смартфони на Android неминуче подорожчають — в чому причина

Згідно з інформацією від Wccftech, компанія Qualcomm, що спеціалізується на виробництві процесорів Snapdragon, планує підвищити собівартість свого наступного флагманського SoC на 10% – 20%, залежно від обсягу замовлення та функціональних можливостей. Це означає, що якщо собівартість одного процесора Snapdragon Gen 3 зараз становить приблизно 200 доларів, то для Gen 4 очікується на рівні 220-240 доларів.

Вплив підвищення процесорів Snapdragon 8 Gen 4 на ціни смартфонів Android

Виробники Android-пристроїв, які використовують процесори Snapdragon 8 Gen 4, передадуть “додаткові витрати” на споживачів. Однією з альтернатив може бути перехід до конкурентних рішень, наприклад від MediaTek, чиї продукти, можливо, коштуватимуть дешевше. Хоча смартфони, оснащені процесором Snapdragon 8 Gen 4, ще не підтверджені, можна припустити, що ціни на моделі таких виробників, як Samsung Galaxy S25, OnePlus 13, Xiaomi 15, а також топові пристрої від Vivo і Oppo, ймовірно, збільшаться.

Зростання цін може мати наслідки

Більш дорогі смартфони, ймовірно, переведуть значну частину цих додаткових витрат на споживачів, що призведе до зростання цін на флагманські смартфони із процесором Snapdragon 8 Gen 4.

Деякі виробники телефонів можуть вирішити використовувати менш дорогі чіпсети в деяких своїх моделях, щоб зробити їх доступнішими. MediaTek, головний конкурент Qualcomm, може скористатися цією ситуацією, щоб запропонувати вигідніші ціни на свої флагманські чіпсети, роблячи їх більш привабливими для виробників телефонів.

Це лише прогнози і остаточна ціна Snapdragon 8 Gen 4 може відрізнятися.

Очікується, що офіційна інформація про ціни та характеристики нового чіпсету буде представлена ​​Qualcomm ближче до дати випуску, яка запланована на жовтень 2024 року.

Цієї осені Xiaomi планує представити флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій