Європа готується до нових мит на AliExpress: які ще платформи потраплять під удар

Згідно з повідомленням БізнесЦензора від 3 липня, Європейський Союз розглядає можливість введення ввізного мита на дешеві товари, куплені в китайських онлайн-магазинах, включаючи AliExpress. Ця ініціатива має на меті зменшити великий обсяг імпорту товарів з Китаю, які не відповідають європейським стандартам якості. Financial Times також повідомляє, що Єврокомісія планує зменшити поріг у 150 євро, понад який ввізне мито буде обов’язковим для товарів, що ввозяться до ЄС.

Єврокомісія готує заходи проти імпорту з китайських онлайн-магазинів до ЄС

Один з ресурсів повідомив, що Єврокомісія націлилася на основні платформи, такі як китайські онлайн-магазини Temu і AliExpress, а також роздрібний магазин одягу Shein. У 2023 році до ЄС було імпортовано 2,3 мільярди одиниць товарів, вартість яких не перевищує безмитного порогу в 150 євро. Імпорт товарів, куплених онлайн, збільшився більш ніж удвічі порівняно з попереднім роком, досягнувши понад 350 тисяч одиниць у квітні, що еквівалентно майже двом доставкам на одне європейське домогосподарство.

Майбутнє рішення Єврокомісії зачепить будь-який онлайн-магазин, який доставляє товари до клієнтів з ЄС безпосередньо з-за меж блоку. Ще одним можливим заходом може стати обов’язкова реєстрація для сплати ПДВ онлайн великим електронним торговим платформам, незалежно від суми операцій.

ЄС вводить нові митні обмеження на експорт яєць і цукру з України

Європейський Союз відновлює митні обмеження на експорт яєць і цукру з України з 1 січня по 5 червня 2025 року. Нова тарифна квота буде становити п’яти дванадцяту частину тих, які діяли у 2024 році. За інформацією Генерального директорату сільського господарства та сільського розвитку Єврокомісії, ці заходи вводяться у зв’язку з перевищенням середньорічного імпорту яєць та цукру з України понад обсяги, встановлені у рамках зони вільної торгівлі.

Раніше було повідомлено, що у Китаї створили чат-бот на базі особистості Сі Цзіньпіна.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій