Україна – лідер за кількістю IT-спеціалістів у Центральній та Східній Європі

За даними дослідження Мінцифри, AI HOUSE та Roosh, в Україні нараховується 307 тисяч IT-спеціалістів, що робить її лідером серед країн Центральної та Східної Європи за цим показником.

Розвиток IT-індустрії в Україні: зростання штучного інтелекту та зарплати

Згідно з дослідженням, за останні 10 років індустрія інформаційних технологій в Україні значно зростала: кількість фахівців у сфері штучного інтелекту збільшилася в п’ять разів, а кількість IT-компаній – вдвічі. В Україні діє 243 компанії у галузі штучного інтелекту. У порівнянні з іншими країнами Європи, Україна має високу концентрацію стартапів у галузі штучного інтелекту, зокрема в маркетингу, геймінгу та програмному забезпеченні для бізнесу.

Також, кількість випущених платіжних карток в Україні досягла рекордного рівня – 117,3 мільйона одиниць, що на 1% більше, ніж у січні цього року.

ІТ-послуги: основний драйвер експорту та економічного зростання України

Україна наразі лідирує у Центральній та Східній Європі за кількістю компаній у сфері інформаційних технологій, що сягає 307 тисяч IT-спеціалістів. Особливу популярність набули професії Data Scientists та ML Engineers, які становлять 63% від загальної кількості фахівців у галузі. Ці напрямки також відомі своїми високими заробітними платами серед усіх IT-спеціальностей в Україні.

Не дивлячись на складні економічні умови, ІТ-галузь залишається ключовим стимулятором розвитку української економіки, відіграючи значну роль у загальному обсязі експорту країни – 41,5%.

Раніше були представлені країни з найвищим впровадженням криптовалют у світі за 2023 рік.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій