Apple змушена робити великі знижки на iPhone 15 – в чому причини

Модель телефону Huawei Pura 70 стала серйозним суперником для iPhone 15 у Китаї.

Різноманітні китайські інтернет-магазини адаптують ціни на деякі моделі iPhone 15. За припущенням видання WCCF TECH, Apple могла піти на цей крок через тиск з боку китайської компанії Huawei, яка нещодавно випустила нову серію Pura 70.

Apple в Китаї: знижки на iPhone як стратегія протистояння конкуренції

Акція зі знижками в Китаї триватиме до 28 травня 2024 року. Наприклад, в інтернет-магазині Tmall пропонуються знижки до 2300 юанів (або 318 доларів США) на iPhone 15 Pro Max з місткістю пам’яті 1 ТБ, а також знижка у 1400 юанів або 193 долари на iPhone 15 з місткістю пам’яті 128 ГБ. Це не перший раз, коли Apple знижує ціни на iPhone в Китаї, оскільки конкурентні умови в регіоні змушують американську компанію вживати такі заходи з січня цього року.

Згідно зі звітом компанії Apple за другий квартал 2024 року, вона заробила 90,75 мільярда доларів. За даними аналітичної компанії Statista, тільки в Китаї було зареєстровано обіг у 16,37 мільярда доларів, що складає 18% від загальної суми. Успіх компанії Apple тісно пов’язаний з цим регіоном, і враховуючи зменшення обсягів продажів iPhone, вона вибирає стратегію знижок, щоб підвищити попит.

Перегони за ринкову домінантність: амбіції Huawei ставлять під загрозу позиції Apple в Китаї

У 2024 році Huawei планує випустити 10 мільйонів екземплярів Pura 70, сподіваючись відновити свої позиції на власному ринку. Крім того, компанія розглядає можливість представлення власної операційної системи HarmonyOS Next, яка не базується на AOSP і була розроблена з нуля, оскільки Huawei намір повністю відмовитися від продуктів Google.

З урахуванням цих амбіцій Huawei, Apple може бути змушена зробити свою позицію iPhone 16 найкращою у своїй історії, оскільки знижки на iPhone 15, за думкою аналітиків, можуть не допомогти у збереженні позицій на ринку Китаю.

Раніше було опубліковано, що Google постійно працює над безпекою смартфонів, випускаючи оновлення з виправленнями. Що нового пропонує відома компанія.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій