Cкладено рейтинг найбільш інтелектуальних смартфонів: топ-10 моделей

У першому кварталі 2024 року частка смартфонів з підтримкою GenAI у світовому обсязі продажів зросла до 6%, що є значним зростанням порівняно з попереднім показником у 1,3%. Дані отримані з останнього дослідження Counterpoint Global Handset Model Sales Tracker. Варто відзначити, що смартфони преміумкласу, тобто ті, що коштують понад 600 доларів оптово, склали більше ніж 70% продажів у цьому сегменті.

Топ-10 найрозумніших смартфонів / фото: internetua

Переваги та популярність генеративного ШІ: аналіз першого кварталу 2024 року

У першому кварталі кількість моделей смартфонів з підтримкою генеративного ШІ зросла з 16 до понад 30, що свідчить про висхідний інтерес виробників до цієї сфери технологій.

Samsung Galaxy S24 серії зайняла провідні позиції на ринку смартфонів з підтримкою GenAI у першому кварталі, увійшовши в найкращі 3 за продажами. Найбільш популярним став Galaxy S24 Ultra, який склав понад 30% ринку, перевершивши сумарну частку двох наступних моделей у рейтингу. Активна маркетингова стратегія Samsung, яка акцентує на ШІ-функціях Galaxy S24, спільно з глобальною присутністю бренду призвела до того, що Samsung захопила 58% ринку у сегменті GenAI. Функціональні можливості ШІ, такі як допомога з чатами, нотатками та живий переклад, здобувають популярність серед користувачів і отримують позитивні відгуки.

Зацікавленість китайських брендів та прогнози на ринку смартфонів до 2024 року

За дослідженням Counterpoint Global Handset Model Sales Tracker, виявлено, що моделі Xiaomi 14 та vivo X100 посіли четверте та п’яте місця відповідно у рейтингу продажів смартфонів з підтримкою генеративного ШІ. Китайські бренди, такі як Xiaomi, vivo, Honor та OPPO, демонструють активний інтерес до інтеграції ШІ-функцій у свої продукти, зокрема використання штучного інтелекту для створення портретів, видалення зображень та впровадження автономних віртуальних помічників. Ця стратегія спрямована на внутрішній ринок Китаю, який став найбільшим у світі ринком смартфонів з підтримкою генеративного ШІ, захопивши третину світового ринку.

Експерти прогнозують, що до 2024 року смартфони з підтримкою генеративного ШІ складатимуть 11% від загального ринку смартфонів, оскільки користувачі стають більш обізнаними та з’являються нові способи використання цієї технології. Передбачається, що функції, спрямовані на ЗМІ та персоналізовані віртуальні помічники, стануть ключовими факторами успішності. Одночасно, росту цього сегмента сприятиме збільшення кількості доступних чипсетів з генеративним ШІ від великих виробників напівпровідників.

Аналітики Counterpoint Research висловили очікування, що Apple вийде на ринок смартфонів з підтримкою генеративного ШІ у 2024 році з лінійкою iPhone.

Раніше стало відомо, що Xiaomi планує представити флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro. Очікується, що пристрій пройде значні зміни у дизайні порівняно з попередньою моделлю.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій