Пропозиція розвідки США: регулярне перезавантаження iPhone та Android для підвищення безпеки

Експерти в галузі кібербезпеки вказують, що регулярне вимкнення та включення смартфонів може зробити пристрої менш вразливими перед загрозами, які ставляться “поціновувачами” фішингу та іншими формами кібератак. Агентство національної безпеки США радить власникам як iPhone, так і Android-телефонів час від часу перезавантажувати свої пристрої. За даними фахівців, ця проста процедура може допомогти у захисті від хакерів, шахраїв та шкідливих програм, повідомляє Forbes.

Захист від кіберзагроз: рекомендації АНБ

За порадою Агентства національної безпеки США (АНБ), власникам смартфонів рекомендується щотижня вимикати й вмикати свої пристрої, щоб захиститися від експлойтів з нульовим кліком, які часто використовуються зловмисниками для підслуховування та збору даних з телефонів. Ця ж дія також може допомогти зменшити ризик фішингу, що може призвести до встановлення більшої кількості шкідливих і шпигунських програм. Однак експерти з АНБ попереджають: такий підхід ефективний лише у певних випадках.

Таким чином, коли мова йде про попередні заходи для забезпечення безпеки пристрою та даних, завжди краще вжити якихось заходів, ніж нічого не робити.

Оптимізація та захисту для користувачів смартфонів

Агентство національної безпеки наголошує на необхідності вимикати Bluetooth на смартфонах, коли він не використовується, регулярно оновлювати пристрої при появі нових версій операційної системи та додатків, і вимикати послуги геолокації, якщо вони не потрібні.

Часом користувачам доводиться обирати між зручністю та безпекою. Наприклад, деякі експерти з кібербезпеки радять утримуватися від використання загальнодоступних Wi-Fi мереж і громадських зарядних станцій, через можливість втручання з боку зловмисників. З усього вищевикладеного, рекомендація щодо періодичного вимикання телефону виглядає найменш затратною з погляду зручності й може стати корисною практикою.

Раніше стало відомо, що у першому кварталі 2024 року частка смартфонів з підтримкою GenAI у світовому обсязі продажів зросла до 6%, що є значним зростанням порівняно з попереднім показником у 1,3%. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій