Верховний суд Бразилії заблокував рахунки Starlink через конфлікт із соцмережею X

Верховний суд Бразилії прийняв рішення про блокування банківських рахунків компанії Starlink, яка належить Ілону Маску. Це рішення пов’язане з юридичним конфліктом, що також загрожує діяльності соціальної мережі X (раніше Twitter) у Бразилії.

Відсутність представника X у Бразилії призвела до блокування рахунків Starlink

За даними агентства Reuters, це рішення було підписане суддею Верховного суду Бразилії Александаром де Мораєсом. Основною причиною блокування рахунків є відсутність законних представників платформи X на території країни, що є порушенням бразильського законодавства. Відповідно до вимог законодавства, всі інтернет-компанії, що працюють у Бразилії, повинні мати офіційного представника, який відповідає за діяльність компанії та може отримувати судові накази.

Крім того, на X були накладені штрафи за відмову передати певні документи на вимогу суду. За оцінками, сума невиплачених штрафів може становити щонайменше 20 мільйонів реалів (приблизно $3,6 мільйона). Рішення про блокування рахунків Starlink було ухвалене після того, як термін для визначення законного представника для X сплив у четвер, 29 серпня.

Так Ілон Маск вже відреагував на це рішення, назвавши суддю де Мораєса “найгіршим злочинцем, який прикидається суддею” у своєму дописі. Starlink також розкритикувала суддю, звинувачуючи його у винесенні рішення без належного судового процесу.

Конфлікт із судом може призвести до серйозних наслідків для бізнесу Маска в Бразилії

Цей правовий конфлікт має серйозні наслідки для X, який вважається одним із найважливіших ринків для соцмережі у Латинській Америці. Компанія вже зіштовхнулася зі зниженням рекламних доходів і нещодавно оголосила про закриття своїх операцій у Бразилії та звільнення співробітників. X звинувачує суддю де Мораєса у видачі “цензурних наказів”, які, на думку компанії, обмежують свободу слова.

Користувачі соцмереж активно обговорюють цей конфлікт, створюючи меми про суддю та Маска і висловлюючи різні думки щодо рішення суду. Деякі вважають його загрозою свободі слова, інші ж наполягають на необхідності дотримання бразильських законів.

Ця ситуація розвивається на тлі інших проблем, з якими зіштовхнувся Starlink. Раніше, 10 травня, потужна магнітна буря на Сонці вивела з ладу деякі супутники Starlink, що призвело до погіршення якості інтернет-послуг для користувачів. У відповідь на це компанія SpaceX, яка є материнською компанією Starlink, оголосила про плани протягом декількох місяців спалити в атмосфері групу зі 100 супутників Starlink першого покоління.

Раніше Ілон Маск презентував Starlink Mini – як він виглядає.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій